Recept

Mat kan vara förtrollande, mat kan också döda. Dalai Lama äter på sina resor enbart de han tagit med sig och varmt vatten. Eftersom han fruktar de subtila effekter av slarvig lagad mat. I Japan var det präster som lagade mat. Eftersom folk ansåg det var de som överförde och ökade positiv energi på livsmedel.

Även i afrikanska länder, litar man inte gärna på utländska kockar, eftersom man vet om de faror som kan hota föda. Och då menas inte enbart gifter. Det finns otaliga ämnen som kan skada kroppen: dåligt humör, arga tankar, förbannelser, trollformler av förstörelse, vispat in i maten, kan få ödesdigra konsekvenser.

Den mest ödesdigra verkan är kanske den hänsynslösa brutala girigheten av den moderna livsmedelsindustrin: salmonella förgiftade ägg, kemiska ämnen, atrazin, hormoner, lindan. (Svin)käk är att ha i dag i varje stormarknad.

Matlagning är magi en kombination av praktiska aktiviteter och andlig avskildhet. Forma verkligheten och förändring. Här kommer en vägbeskrivning till det…

 

   
Download ROT
Plommonkaka med strössel
Download ROT
Äppleplättar eller pannkaka
 
Download ROT
Frasiga våfflor
 Download ROT Dinkelbröd
 
 Download ROT
Marsipanhonung
 Download ROT Honungsglass
   
 Download ROT
Jordgubbskräm
 Download ROT Flamberad äpplen
   
 Download ROT
Florentiner Flarn
 Download ROT Läsk